Εκδρομές

Όλυμπος
Περνώντας από την πύλη των θεών, το Λιτόχωρο, επισκεπτόμαστε το βουνό των μυθικών δώδεκα θεών και το ψηλότερο στην Ελλάδα. Περπατούμε στο φαράγγι του ποταμού Ενιπέα όπου και οι πηγές του ποταμού. Ακολουθεί ο Σταυρός με την θαυμάσια πανοραμική θέα στην Πιερία, το λίκνο των αρχαίων Μακεδόνων. Θαυμάζουμε το πετρόκτιστο μοναστήρι του 16ου αιώνα με την μνημειακή οχύρωση που είναι αφιερωμένος τον άγιο Διονύσιο. Μετά μεταφερόμαστε στα Πριόνια, το σημείο από όπου ξεκινά η ανάβαση προς την υψηλότερη κορυφή.

Αρχαίο Δίον
Το Δίον αποτέλεσε το θρησκευτικό κέντρο των αρχαίων Μακεδόνων. Η επίσκεψη περιλαμβάνει το αρχαιολογικό πάρκο με το αρχαίο θέατρο, το ρωμαϊκό θέατρο (ωδείο), τα ιερά της Δήμητρας, του Διός Υψίστου και της Ίσιδος. Ακολουθεί επίσκεψη στην αρχαία πόλη με τους δρόμους, τα καταστήματα και τις αρχαίες θέρμες. Συνεχίζουμε στο αρχαιολογικό μουσείο όπου θα δούμε αριστουργήματα γλυπτικής και την ύδραυλη, το αρχαιότερο μουσικό όργανο του κόσμου αλλά και την αρχαιοθήκη όπου εκτελούνται εργασίες καθαρισμού και συντήρησης εκθεμάτων.

Κάστρο Πλαταμώνα
Επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο του Πλαταμώνα (αρχαία Ηράκλεια). Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα φρούρια τον ελληνικό χώρο, με τον εσωτερικό περίβολο και τον κεντρικό οκταγωνικό πύργο και τα ερείπια πέντε μεσαιωνικών εκκλησιών. Ανηφορίζουμε στον Παλαιό Παντελεήμονα και θαυμάζουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του 18ου-19ου αιώνα.